Νέα

Για την παρακολούθηση του διαβήτη υπεύθυνα και με κύρος  εμπιστευτείτε τον Διαβητολόγο σας.

Loading feeds...

Statistics

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 126924

Ινσουλίνη

Φοβάστε την ινσουλίνη?
 
Home Θεραπεία
Θεραπεία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail

Θεραπεία
Ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας του διαβήτη είναι η δίαιτα  όχι όμως με την έννοια της στέρησης αλλά με την έννοια της ρύθμισης του διαιτολογίου συμφωνά με τους περιορισμούς της νόσου. Η ρύθμιση πάντα θα πρέπει να γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες του ασθενούς, τον τρόπο ζωής του, την καθημερινή του δραστηριότητα και σε συνάρτηση και με άλλους κοινωνικούς παράγοντες που δεν θα απομονώνουν τον ασθενή. Η δίαιτα ρυθμίζετε πάντα σε συνεργασία με τον ειδικό γιατρό του. Συμπλήρωμα της σωστής δίαιτας είναι και η άσκηση πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ασθενούς .

Στην θεραπεία του διαβήτη επίσης χρησιμοποιούνται τα δισκία( χάπια) . χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες με κριτήριο την χημική τους σύσταση και την δράση τους. Χορηγούνται μόνο από γιατρό και κατά την λήψη τους είναι απαραίτητη η παρακολούθηση διαφόρων μεταβολικών παραμέτρων. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η παραγωγή νέων σκευασμάτων στην θεραπεία του διαβήτη και αναμένονται και άλλα σκευάσματα. Χρυσός κανόνας πάντα στην φαρμακευτική αγωγή είναι η τήρηση των οδηγιών και της δίαιτας.

Τέλος στην θεραπεία χρησιμοποιείτε η «ινσουλίνη» η οποία χορηγείται υποδόρια είτε με ενέσεις είτε με συσκευές συνεχούς έγχυσης. Αποτελεί την αποκλειστική θεραπεία στον τύπο 1 διαβήτη και σημαντικό συμπλήρωμα στην θεραπεία του τύπου 2 διαβήτη. Χορηγείται μονό από γιατρό και η μη ορθή χρήση της μπορεί να οδηγήσει σε υπογλυκαιμία όπως άλλωστε και κάποια από τα δισκία.